De historie van de naam Goos

De naam Goos heeft een lange geschiedenis en is afkomstig uit Nederland. Het is een oer-Hollandse naam die al eeuwenlang voorkomt in ons land. De oorsprong van de naam is niet helemaal duidelijk, maar het wordt vermoed dat het een verkorte vorm is van de naam Govert of Goossen. In vroegere tijden was de naam Goos vooral populair onder de oudere generatie, maar tegenwoordig zie je de naam ook steeds vaker bij jongere mensen. Het is een tijdloze naam die niet gebonden is aan een specifieke periode.

Een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Goos is voornamelijk een jongensnaam. Hoewel er ook meisjes zijn die deze naam dragen, is het over het algemeen meer gebruikelijk voor jongens.

Populariteit in Nederland

De naam Goos is niet bijzonder populair in Nederland. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank stonden er in 2020 slechts 63 jongens geregistreerd met de naam Goos. Hiermee staat de naam op de 1.564e plaats van meest gegeven jongensnamen in Nederland. Het is dus een vrij zeldzame naam.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Goos bestaat uit vier letters en één lettergreep. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te onthouden is.

Namen die lijken op Goos

Als je de naam Goos leuk vindt, maar misschien op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier 10 namen die qua klank en stijl lijken op Goos: 1. Govert 2. Goossen 3. Gust 4. Gooitzen 5. Gösse 6. Goosje 7. Gosse 8. Gooike 9. Gosewijn 10. Gossie Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare uitstraling en passen goed bij de naam Goos. Ze hebben een stoere en tijdloze klank, net als Goos zelf. Dus als je op zoek bent naar een naam die lijkt op Goos, maar toch iets anders is, dan zijn dit goede opties om te overwegen.