De historie van de naam Giuliano

De naam Giuliano is een variant van het Italiaanse woord Giulio, dat is afgeleid van het Latijnse woord "Iulius". Het woord "Iulius" betekent "jeugdig" of "jong van hart". De naam Giuliano is dus van oorsprong een Italiaanse jongensnaam.

Een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Giuliano is over het algemeen een jongensnaam, hoewel het in sommige gevallen ook als meisjesnaam wordt gebruikt. Het wordt echter vaker geassocieerd met jongens.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Giuliano niet erg gebruikelijk. Volgens de laatste gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) waren er in 2020 slechts 19 jongens die de naam Giuliano kregen. Het is dus een vrij zeldzame naam in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Giuliano bestaat uit 8 letters en heeft 4 lettergrepen. De lettergrepen worden als volgt verdeeld: Gui-li-a-no.

Namen vergelijkbaar met Giuliano

Als je de naam Giuliano leuk vindt, maar misschien op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier 10 namen die je zou kunnen overwegen: 1. Giulio 2. Giovanni 3. Gianluca 4. Giulietta 5. Giuliana 6. Julian 7. Giulia 8. Giuseppe 9. Giancarlo 10. Giulietto Deze namen hebben een vergelijkbare klank of herkomst en kunnen een alternatief zijn voor Giuliano. Al met al is de naam Giuliano een mooie, Italiaanse jongensnaam met een rijke historie. Hoewel het in Nederland niet vaak voorkomt, heeft het nog steeds een charme en uniekheid die het de moeite waard maakt om te overwegen voor ouders die op zoek zijn naar een aparte naam voor hun zoon.