De historie van de naam Gianni

De naam Gianni is een Italiaanse variant van de naam Giovanni, wat "God is genadig" betekent. Giovanni is op zijn beurt weer afgeleid van de Hebreeuwse naam Yochanan. De naam heeft dus een rijke historie en wordt al eeuwenlang gebruikt in Italië.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Gianni is over het algemeen een jongensnaam, maar kan ook als meisjesnaam gebruikt worden. In Italië wordt de naam voornamelijk aan jongens gegeven, terwijl het in andere landen ook als meisjesnaam voorkomt. Het is dus een unisex naam, wat betekent dat het geschikt is voor zowel jongens als meisjes.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Gianni redelijk populair, maar niet extreem veelvoorkomend. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) waren er in 2020 ongeveer 173 jongens en 7 meisjes die de naam Gianni droegen. Hoewel het geen topnaam is, wordt het nog steeds regelmatig gekozen door ouders die op zoek zijn naar een unieke en internationale naam.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Gianni bestaat uit vijf letters en twee lettergrepen. De uitspraak van de naam is duidelijk en eenvoudig, wat hem gemakkelijk te onthouden maakt.

10 Namen die lijken op Gianni

1. Giovanni 2. Gian 3. Gianluca 4. Giancarlo 5. Giuseppe 6. Giovanni 7. Gianmarco 8. Gianluigi 9. Gianfranco 10. Gianpiero Deze namen lijken qua klank en oorsprong op Gianni en kunnen dus als alternatief dienen voor ouders die op zoek zijn naar vergelijkbare namen. Al met al is de naam Gianni een prachtige Italiaanse naam met een rijke historie. Of je nu een jongen of meisje bent, Gianni is een unisex naam die elegantie en internationale flair uitstraalt. De populariteit van de naam in Nederland groeit gestaag en biedt ouders een unieke en tijdloze keuze voor hun kind.