De historie van de naam Florian

De naam Florian heeft een rijke historie en is afgeleid van het Latijnse woord "florus", wat "bloeiend" of "stralend" betekent. Het is een naam die al eeuwenlang wordt gebruikt en zijn oorsprong vindt in het oude Rome. De naam was destijds vooral populair onder de adel en de hogere klassen.

Is Florian een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Florian is over het algemeen een jongensnaam, maar kan ook als unisex naam gebruikt worden. Hoewel de naam vaker aan jongens wordt gegeven, zijn er ook meisjes die de naam Florian dragen. Het is dus niet exclusief voor een bepaald geslacht.

Populariteit van de naam Florian in Nederland

In Nederland is de naam Florian redelijk populair, maar komt hij niet extreem vaak voor. Volgens de meest recente gegevens van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) waren er in 2020 ongeveer 700 jongens en 10 meisjes die de naam Florian droegen. Het is dus geen hele veelvoorkomende naam, maar ook zeker geen zeldzaamheid.

Aantal letters en lettergrepen in de naam Florian

De naam Florian bestaat uit 7 letters en heeft 3 lettergrepen. De lettergrepen zijn "Flo-ri-an".

Namen die lijken op Florian

Als je de naam Florian mooi vindt, maar op zoek bent naar alternatieven, zijn hier 10 namen die enigszins lijken op Florian: 1. Floris 2. Florentijn 3. Florianus 4. Florijn 5. Floran 6. Florianne 7. Florance 8. Florine 9. Floriana 10. Flora Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of betekenis als Florian en kunnen dus als alternatief dienen als je op zoek bent naar een soortgelijke naam.