De historie van de naam Fons

De naam Fons heeft een rijke historie en kent zijn oorsprong in het Latijn. Het is afgeleid van de naam Alphonsus, wat "edel en dapper" betekent. Alphonsus is op zijn beurt weer afgeleid van het Gotische woord "adal" dat "edel" betekent, en "funs" wat "snel" betekent.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Fons is een jongensnaam en wordt voornamelijk aan jongens gegeven. Hoewel de naam in principe unisex zou kunnen zijn, wordt hij in de praktijk vrijwel uitsluitend als jongensnaam gebruikt.

Populariteit in Nederland

In Nederland komt de naam Fons niet heel vaak voor. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank waren er in 2020 slechts 78 jongens met de naam Fons. Hiermee staat de naam op plaats 1027 van meest gegeven jongensnamen in Nederland. Hoewel de naam niet erg populair is, heeft het wel een zekere charme en originaliteit.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Fons bestaat uit vier letters en telt één lettergreep. Kort maar krachtig!

Namen die lijken op Fons

Als je de naam Fons mooi vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier 10 namen die je misschien ook leuk vindt: 1. Finn 2. Mats 3. Lars 4. Tom 5. Jens 6. Bram 7. Tim 8. Jorn 9. Stan 10. Noud Deze namen hebben een vergelijkbare klank of uitstraling als Fons en kunnen dienen als inspiratie bij het kiezen van een naam voor je kind. Al met al is Fons een bijzondere en unieke naam met een rijke historie. Hoewel de naam niet veel voorkomt in Nederland, heeft het zeker zijn charme. Als je op zoek bent naar een korte en krachtige jongensnaam met een vleugje exclusiviteit, dan is Fons zeker het overwegen waard.