De historie van de naam Nathaniël

De naam Nathaniël heeft een rijke historie die teruggaat tot bijbelse tijden. Oorspronkelijk was Nathaniël een Hebreeuwse naam en betekent "God heeft gegeven" of "geschenk van God". In de bijbel wordt Nathaniël genoemd als een van de twaalf apostelen van Jezus Christus.

Een jongensnaam, maar ook geschikt voor meisjes

Hoewel Nathaniël van oorsprong een jongensnaam is, wordt de naam tegenwoordig ook steeds vaker gebruikt als meisjesnaam. Het is een unisex naam, wat betekent dat het zowel voor jongens als meisjes geschikt is. Dit komt mede doordat de naam een zachte klank heeft en geen typisch mannelijke of vrouwelijke connotaties heeft.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Nathaniël redelijk populair, maar niet overmatig veel gebruikt. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) waren er in 2020 ongeveer 345 jongens en 74 meisjes die de naam Nathaniël kregen. Dit plaatst de naam op een gemiddelde positie in de Nederlandse namenlijst.

Aantal letters en lettergrepen

Nathaniël bestaat uit negen letters en wordt uitgesproken in vier lettergrepen: Na-tha-ni-ël.

Namen die lijken op Nathaniël

Als je op zoek bent naar namen die lijken op Nathaniël, maar misschien net iets anders klinken, zijn hier tien suggesties: 1. Nathan 2. Nathaniel 3. Nathanael 4. Nathanaël 5. Nathannael 6. Nathanial 7. Nathaneel 8. Nathanyel 9. Natan 10. Natanja Deze namen hebben vergelijkbare klanken en kunnen een alternatief bieden als je op zoek bent naar een naam die lijkt op Nathaniël, maar net iets anders is.