De historie van de naam Dagmar

De naam Dagmar is van oorsprong een Scandinavische naam. Het is samengesteld uit de elementen "dag" wat "dag" betekent en "mær" wat "beroemd" of "beroemdheid" betekent. Hierdoor kan de naam Dagmar worden geïnterpreteerd als "beroemde dag".

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Dagmar is oorspronkelijk een jongensnaam, maar in veel landen, waaronder Nederland, wordt de naam voornamelijk als meisjesnaam gebruikt. De naam heeft een zachte klank en wordt vaak geassocieerd met vrouwelijkheid en elegantie.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Dagmar redelijk populair. Volgens de Nederlandse Voornamenbank waren er in 2020 ongeveer 2.500 vrouwen en meisjes die de naam Dagmar droegen. Hoewel de naam niet tot de meest voorkomende namen behoort, is het zeker geen zeldzame naam.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Dagmar bestaat uit 6 letters en wordt uitgesproken als "DAHG-mahr". Het heeft twee lettergrepen: "Dag-" en "-mar".

Namen die lijken op Dagmar

Als je geïnteresseerd bent in namen die op Dagmar lijken, zijn hier 10 varianten die je wellicht leuk vindt: 1. Dagmara 2. Dagmarah 3. Dagmaret 4. Dagmarie 5. Dagmarina 6. Dagmarijn 7. Dagmaris 8. Dagmario 9. Dagmary 10. Dagmira Deze namen behouden de klank en het karakter van Dagmar, maar voegen een unieke twist toe. Ze kunnen een interessante optie zijn voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam.