De historie van de naam Clara

De naam Clara heeft een rijke historie die teruggaat tot de middeleeuwen. Het is afgeleid van het Latijnse woord "clarus", wat "helder" of "stralend" betekent. In die tijd werd de naam voornamelijk geassocieerd met de heilige Clara van Assisi, die mede-oprichtster was van de Orde van de Clarissen. Deze orde staat bekend om haar toewijding aan een leven van armoede en gebed.

Een populaire meisjesnaam

Clara is een populaire meisjesnaam en wordt zelden als jongensnaam gebruikt. Het is een naam die elegantie en verfijning uitstraalt. Veel ouders kiezen voor deze naam vanwege de tijdloze charme en de sterke historische betekenis.

Gebruik in Nederland

In Nederland wordt de naam Clara regelmatig gebruikt, maar het behoort niet tot de meest populaire namen. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank waren er in 2020 ongeveer 200 meisjes met de naam Clara. Hoewel het geen zeer veelvoorkomende naam is, heeft het nog steeds een prominente plaats in de Nederlandse namencultuur.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Clara bestaat uit vijf letters en twee lettergrepen. Het is een compacte naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is. Het gebruik van twee lettergrepen geeft de naam een ritmische en melodieuze klank.

Namen die lijken op Clara

Als je op zoek bent naar namen die lijken op Clara, maar net iets anders klinken, zijn hier tien suggesties: 1. Lara 2. Sara 3. Nora 4. Klara 5. Cara 6. Anna 7. Mila 8. Emma 9. Lina 10. Lena Deze namen delen bepaalde klanken of een vergelijkbare stijl met Clara, waardoor ze een alternatieve keuze kunnen zijn voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam.