De historie van de naam Ciara

De naam Ciara is een traditionele Ierse meisjesnaam en heeft een rijke historie. De oorsprong van de naam kan worden herleid naar het Keltische woord "ciar", wat "donker" of "zwart" betekent. In de Keltische mythologie was Ciara een godin van de vruchtbaarheid en de liefde. De naam werd vaak gegeven aan meisjes die geboren werden op een donkere of stormachtige dag.

Is Ciara een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Ciara is een meisjesnaam en wordt vrijwel exclusief aan meisjes gegeven. Hoewel de naam ook als jongensnaam kan worden gebruikt, is dit zeer zeldzaam. In de meeste landen, waaronder Nederland, wordt Ciara voornamelijk geassocieerd met meisjes.

Populariteit van de naam Ciara in Nederland

In Nederland is de naam Ciara vrij zeldzaam. Volgens de gegevens van het Meertens Instituut zijn er slechts enkele tientallen meisjes met de naam Ciara geregistreerd. Het is dus een naam die niet vaak voorkomt, maar daardoor wel uniek is.

Aantal letters en lettergrepen in de naam Ciara

De naam Ciara bestaat uit vijf letters en heeft twee lettergrepen. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Ciara

Als je de naam Ciara mooi vindt, maar op zoek bent naar varianten of namen die erop lijken, zijn er verschillende opties om uit te kiezen. Hier is een lijstje van 10 namen die vergelijkbaar zijn met Ciara: 1. Sierra 2. Kiara 3. Clara 4. Tara 5. Celia 6. Lara 7. Zara 8. Sera 9. Mira 10. Lira Deze namen hebben een vergelijkbare klank of schrijfwijze als Ciara, maar hebben elk hun eigen unieke betekenis en achtergrond. Het kan een leuke manier zijn om te variëren en een naam te kiezen die bij jouw persoonlijke voorkeur past.