De betekenis en historie van de naam Chloé

Chloé is een meisjesnaam met een Griekse oorsprong. De naam is afgeleid van het Griekse woord "khloe", wat "jong groen blad" betekent. In de Griekse mythologie was Chloé ook de naam van de godin van de landbouw en de vruchtbaarheid. De naam Chloé straalt daardoor een frisse en natuurlijke betekenis uit.

Een meisjesnaam

Chloé is een meisjesnaam en wordt vrijwel uitsluitend aan meisjes gegeven. Het is dus geen unisex naam, wat betekent dat het voornamelijk wordt geassocieerd met het vrouwelijke geslacht.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Chloé redelijk populair. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) zijn er ongeveer 2.500 meisjes die de naam Chloé dragen. Het staat daarmee op een respectabele positie in de top 100 van populaire meisjesnamen in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Chloé bestaat uit vijf letters en bevat twee lettergrepen. Het is een relatief korte naam, wat het makkelijk maakt om uit te spreken en te schrijven.

Namen die lijken op Chloé

Als je de naam Chloé mooi vindt, maar op zoek bent naar varianten of vergelijkbare namen, dan zijn hier 10 suggesties: 1. Chloe 2. Cloë 3. Chloéa 4. Chloée 5. Chloè 6. Chloëlle 7. Chloëtte 8. Chloëne 9. Chloëline 10. Chloéna