De historie van de naam Charlie

De naam Charlie heeft een interessante historie en is van oorsprong een Engelse naam. Het is afgeleid van het woord "charles", dat "man" of "vrij man" betekent. De naam is vooral bekend geworden door de Engelse koning Karel de Grote, die in het Frans "Charlemagne" werd genoemd. In de loop der tijd heeft de naam verschillende varianten gekregen, waaronder Charlie.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Charlie is een unisex naam, wat betekent dat het zowel als jongensnaam als meisjesnaam wordt gebruikt. Het wordt echter vaker geassocieerd met jongens. In Nederland komt de naam voornamelijk voor als jongensnaam, maar er zijn ook meisjes die de naam Charlie dragen.

Populariteit in Nederland

In Nederland wordt de naam Charlie redelijk vaak gebruikt, maar het behoort niet tot de meest populaire namen. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank waren er in 2020 ongeveer 550 jongens en 120 meisjes die de naam Charlie droegen. Hoewel het een naam is die niet extreem veel voorkomt, is het zeker geen zeldzame naam in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Charlie bestaat uit 7 letters en 2 lettergrepen. De lettergrepen zijn "Char" en "lie".

Namen vergelijkbaar met Charlie

Als je de naam Charlie leuk vindt, maar op zoek bent naar andere opties, zijn hier 10 namen die lijken op Charlie: 1. Charlotte 2. Charles 3. Charly 4. Charley 5. Chay 6. Carl 7. Carla 8. Carly 9. Chanelle 10. Harley Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of spelling als Charlie, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam. In conclusie is Charlie een unisex naam met een rijke historie. Het wordt voornamelijk geassocieerd met jongens, maar wordt ook als meisjesnaam gebruikt. Hoewel het geen extreem populaire naam is, komt het redelijk vaak voor in Nederland. Met 7 letters en 2 lettergrepen is Charlie een mooie en tijdloze naam die zeker de moeite waard is om te overwegen.