De betekenis en historie van de naam Celeste

Celeste is een naam die afkomstig is van het Latijnse woord "caelestis", wat "hemels" betekent. Het is een naam met een rijke historie en wordt al eeuwenlang gebruikt in verschillende culturen over de hele wereld. De naam is geïnspireerd op de sterrenhemel en straalt een gevoel van schoonheid en gratie uit.

Een meisjesnaam met een vleugje mysterie

Celeste is een typisch meisjesnaam en wordt zelden gebruikt als jongensnaam. Het heeft een elegante en vrouwelijke klank, waardoor het perfect past bij meisjes en vrouwen van alle leeftijden. De naam roept een gevoel van mysterie op en wordt vaak geassocieerd met spirituele en goddelijke eigenschappen.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Celeste redelijk populair, maar niet extreem veelvoorkomend. Volgens recente statistieken van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) waren er in 2020 ongeveer 350 meisjes die de naam Celeste droegen. Hoewel dit geen top 10-positie is, blijft de naam gestaag groeien in populariteit.

Aantal letters en lettergrepen

Celeste bestaat uit in totaal 7 letters en 2 lettergrepen. Dit maakt het een relatief korte naam, die toch kracht en impact heeft. De naam heeft een mooie lettercombinatie en een evenwichtige klank.

Vergelijkbare namen

Als je de naam Celeste mooi vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier 10 namen die je misschien aanspreken: 1. Celestine 2. Celine 3. Stella 4. Luna 5. Aurora 6. Isabella 7. Seraphine 8. Selene 9. Angelique 10. Gabrielle Deze namen delen een vergelijkbare elegantie en mystieke sfeer met Celeste, en kunnen dienen als alternatieve opties voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam voor hun dochter.

Conclusie

Celeste is een prachtige meisjesnaam met een rijke historie en betekenis. Het is een naam die geïnspireerd is op de hemel en een gevoel van schoonheid en gratie uitstraalt. Hoewel het geen extreem populaire naam is in Nederland, blijft het gestaag groeien in populariteit. Met 7 letters en 2 lettergrepen is Celeste een korte, maar krachtige naam. Als je op zoek bent naar vergelijkbare namen, zijn er tal van opties die dezelfde elegante en mystieke sfeer hebben als Celeste.