De naam Aïsha: een betekenisvolle keuze

De naam Aïsha is een prachtige en betekenisvolle naam die haar oorsprong vindt in verschillende culturen en talen. Deze naam heeft een rijke historie en wordt vaak geassocieerd met schoonheid, kracht en wijsheid. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de betekenis en herkomst van de naam Aïsha, en ontdekken of het een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam is. Daarnaast zullen we onderzoeken hoe vaak deze naam in Nederland wordt gebruikt en hoeveel letters en lettergrepen de naam bevat. Tot slot zullen we een lijstje presenteren van 10 namen die lijken op Aïsha.

Historie van de naam Aïsha

De naam Aïsha heeft een lange en rijke historie die teruggaat tot de oude Arabische en Hebreeuwse culturen. In de Arabische wereld wordt Aïsha vaak geassocieerd met de vrouwelijke metgezel van de profeet Mohammed, Aïsha bint Abu Bakr. Zij stond bekend om haar intelligentie, schoonheid en leiderschap. In de Hebreeuwse traditie wordt Aïsha geassocieerd met de betekenis "levendig" of "levend". Deze naam is dan ook vaak gekozen voor meisjes die worden gezien als vrolijk en vol energie.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Aïsha wordt over het algemeen beschouwd als een meisjesnaam. Het wordt zelden gebruikt als jongensnaam en heeft een sterke vrouwelijke connotatie. Het is echter belangrijk op te merken dat namen tegenwoordig steeds vaker genderneutraal worden, dus het is niet ongebruikelijk om Aïsha tegen te komen als unisex naam.

Populariteit in Nederland

De naam Aïsha is de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Het is een naam die zowel traditioneel als modern is, en veel ouders worden aangetrokken tot de betekenis en klank ervan. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank stond Aïsha in 2020 op de 30e plaats van populairste meisjesnamen in Nederland. Dit betekent dat er dat jaar ongeveer 316 baby's werden vernoemd naar Aïsha.

Letters en lettergrepen

De naam Aïsha bestaat uit vijf letters en twee lettergrepen. De klemtoon ligt op de eerste lettergreep, namelijk 'Aï'.

Namen vergelijkbaar met Aïsha

Als je gecharmeerd bent van de naam Aïsha, maar graag nog wat variatie wilt overwegen, zijn hier 10 namen die vergelijkbaar zijn: 1. Aisha 2. Aysha 3. Ayse 4. Aïshah 5. Aïsja 6. Ayesha 7. Ayisha 8. Aicha 9. Esha 10. Asha Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of betekenis, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn voor ouders die de naam Aïsha overwegen voor hun kind.

Conclusie

De naam Aïsha is een prachtige en betekenisvolle naam met een rijke historie. Hoewel het over het algemeen als meisjesnaam wordt gebruikt, kan het ook unisex zijn in bepaalde contexten. In Nederland is Aïsha een populaire naam, en het heeft vijf letters en twee lettergrepen. Als je gecharmeerd bent van Aïsha, zijn er ook andere namen die je kunt overwegen.