De geschiedenis van de naam Ava

De naam Ava heeft een rijke geschiedenis en is afkomstig uit verschillende culturen. Oorspronkelijk komt de naam uit het oude Duitsland, waar het "adem" of "leven" betekent. Het werd gebruikt als een verkorte vorm van de naam Avelina of Aveline. In de middeleeuwen werd de naam Ava populair in Engeland en andere delen van Europa.

Een meisjesnaam

Ava is voornamelijk een meisjesnaam, hoewel het in sommige gevallen ook als een jongensnaam kan worden gebruikt. Het is echter over het algemeen bekend als een vrouwelijke naam en wordt vaak geassocieerd met elegantie en schoonheid.

Populariteit in Nederland

De naam Ava is de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In 2020 stond de naam op de 11e plaats van populairste meisjesnamen in Nederland. Het wordt steeds vaker gekozen door ouders die op zoek zijn naar een tijdloze en mooie naam voor hun dochter.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Ava bestaat uit drie letters en heeft één lettergreep. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te onthouden is.

Namen die lijken op Ava

Als je de naam Ava leuk vindt, zijn hier enkele andere namen die je misschien ook mooi vindt: 1. Eva 2. Ada 3. Iva 4. Avaan 5. Avah 6. Avaya 7. Aveline 8. Avalon 9. Avia 10. Aviva Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of gelijkenis met Ava en kunnen een alternatief zijn als je op zoek bent naar een vergelijkbare naam.