De historie van de naam Audrey

De naam Audrey heeft een interessante historie. Het is oorspronkelijk een Engelse naam en werd voor het eerst populair in de middeleeuwen. De oorsprong van de naam is afgeleid van het Oudengels en betekent "nobel" of "edel". In die tijd werd de naam voornamelijk gegeven aan meisjes die van adellijke afkomst waren.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Audrey is van oorsprong een meisjesnaam. Het wordt echter ook wel eens gebruikt als een unisex naam, wat betekent dat het zowel aan jongens als meisjes gegeven kan worden. Hoewel het in sommige landen vaker voorkomt als jongensnaam, is het in Nederland voornamelijk bekend als meisjesnaam.

Populariteit in Nederland

Hoewel Audrey een mooie en klassieke naam is, wordt het in Nederland niet zo vaak gebruikt. Volgens de meest recente statistieken van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) waren er in 2020 slechts 211 meisjes die de naam Audrey kregen. Dit plaatst de naam op de 207e positie van meest populaire meisjesnamen in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Audrey bestaat uit zes letters en telt twee lettergrepen. Het is een naam die gemakkelijk uit te spreken is en een aangename klank heeft.

Namen die lijken op Audrey

Als je Audrey een mooie naam vindt, zijn er ook andere namen die je wellicht aanspreken. Hier is een lijstje van 10 namen die lijken op Audrey: 1. Aubrey 2. Audrey-Ann 3. Aubree 4. Audra 5. Andie 6. Adrie 7. Audrina 8. Aubrielle 9. Audriana 10. Auda Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of spelling als Audrey, waardoor ze een goede alternatieve keuze kunnen zijn als je op zoek bent naar een vergelijkbare naam.