De historie van de naam Bailey

De naam Bailey is van oorsprong een Engelse achternaam. Het is afgeleid van het Middelengelse woord "baili", wat "burcht" of "versterking" betekent. In de Middeleeuwen werd de term "bailey" gebruikt om een ​​ommuurde binnenplaats of een deel van een kasteel aan te duiden. Later werd deze achternaam ook als voornaam gebruikt.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Bailey wordt tegenwoordig vaak gezien als een unisex naam, wat betekent dat het zowel voor jongens als meisjes wordt gebruikt. Hoewel het oorspronkelijk vaker werd gebruikt als achternaam voor mannen, is het nu populair geworden als voornaam voor zowel jongens als meisjes.

Populariteit in Nederland

In Nederland wordt de naam Bailey redelijk vaak gebruikt, maar het behoort niet tot de meest populaire namen. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) werden er in 2020 in totaal 84 jongens en 27 meisjes met de naam Bailey geboren.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Bailey bestaat uit 6 letters en heeft 2 lettergrepen. Het is een relatief korte naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Bailey

Als je de naam Bailey leuk vindt, zijn hier nog 10 andere namen die een vergelijkbare klank hebben: 1. Bailey 2. Bayley 3. Bailee 4. Bailey-Rose 5. Baila 6. Baillie 7. Baylee 8. Baileigh 9. Bayleigh 10. Bailie Hoewel deze namen een vergelijkbare klank hebben, hebben ze elk hun eigen unieke betekenis en oorsprong. Het is altijd belangrijk om de betekenis en achtergrond van een naam te onderzoeken voordat je een definitieve keuze maakt.