De betekenis en historie van de naam Aurelia

De naam Aurelia is een prachtige naam met een rijke historie en betekenis. Het is een naam die zowel voor meisjes als jongens kan worden gebruikt, maar wordt over het algemeen vaker aan meisjes gegeven. De naam Aurelia heeft zijn oorsprong in het Latijnse woord "aureus", wat "gouden" betekent. Het was een populaire naam in het oude Rome, waar het vaak werd gegeven aan dochters van welvarende families. De naam werd geassocieerd met schoonheid, rijkdom en luxe.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex?

Hoewel Aurelia van oudsher vaker aan meisjes wordt gegeven, is het geen exclusief vrouwelijke naam. In sommige culturen wordt Aurelia ook als jongensnaam gebruikt. Dit maakt het een unisex naam, wat betekent dat het voor beide geslachten geschikt is.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Aurelia redelijk zeldzaam, maar komt het wel voor. Volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) werden er in 2020 in totaal 29 meisjes met de naam Aurelia geboren. Hoewel dit geen grote aantallen zijn, is er wel sprake van een stijgende trend in populariteit.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Aurelia bestaat uit 7 letters en heeft 4 lettergrepen. De uitspraak van de naam is "au-re-li-a".

Namen die lijken op Aurelia

Als je de naam Aurelia mooi vindt, maar op zoek bent naar alternatieven, zijn hier 10 namen die qua klank of betekenis vergelijkbaar zijn: 1. Aurora 2. Amalia 3. Aurelie 4. Ariella 5. Aria 6. Aurelio 7. Aurelius 8. Adriana 9. Amelia 10. Aurea Deze namen delen de mooie klanken en elegantie van Aurelia, maar bieden toch een beetje variatie.