De betekenis en historie van de naam Ayla

Ayla is een naam met een mooie betekenis en een interessante historie. De naam Ayla komt oorspronkelijk uit het Turks en betekent "maanlicht" of "halve maan". Het verwijst naar de helderheid en schoonheid van de maan, wat de naam een poëtisch tintje geeft.

Een meisjesnaam vol kracht en charme

Ayla is over het algemeen een meisjesnaam, hoewel het ook als unisex naam kan worden gebruikt. In verschillende culturen wordt Ayla echter voornamelijk geassocieerd met meisjes. Het is een naam die kracht en charme uitstraalt, en daarom populair is onder ouders die op zoek zijn naar een unieke en betekenisvolle naam voor hun dochter.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Ayla de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank stond Ayla in 2020 op de 57e plaats in de lijst van populairste meisjesnamen. In dat jaar werden er in Nederland in totaal 224 meisjes met de naam Ayla geboren.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Ayla bestaat uit vier letters en wordt uitgesproken als "Aye-la". Het heeft twee lettergrepen, wat het een ritmische en melodieuze naam maakt.

Namen vergelijkbaar met Ayla

Als je de naam Ayla mooi vindt, zijn er ook andere namen die je misschien leuk zult vinden. Hier volgt een lijstje van 10 namen die qua klank of betekenis vergelijkbaar zijn met Ayla: 1. Layla 2. Maya 3. Nyla 4. Zara 5. Ela 6. Aria 7. Ava 8. Mila 9. Luna 10. Sara Deze namen delen bepaalde kenmerken met Ayla, zoals de lettergrepen of de klank, en kunnen daarom een goede keuze zijn als alternatief.

Een tijdloze en betekenisvolle keuze

Ayla is een naam met een rijke betekenis en een tijdloze charme. Het is zowel krachtig als elegant, waardoor het een populaire keuze is onder ouders over de hele wereld. Met zijn Turkse oorsprong en poëtische betekenis is Ayla een naam die zeker indruk zal maken. Of je nu op zoek bent naar een meisjesnaam met een unieke klank of een naam met een diepere betekenis, Ayla is een uitstekende optie om te overwegen.