De historie van de naam Bailey

De naam Bailey is van oorsprong een Engelse achternaam die is afgeleid van het Franse woord "baili", wat "iemand die zorgt voor andermans eigendommen" betekent. In het middeleeuwse Engeland werd een 'bailey' aangesteld als beheerder van een kasteel of landgoed. Later werd de naam Bailey ook als voornaam gebruikt, zowel voor jongens als meisjes.

Een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

De naam Bailey wordt tegenwoordig voornamelijk gebruikt als unisex naam, wat betekent dat het zowel voor jongens als meisjes wordt gebruikt. Dit komt doordat de naam geen specifieke geslachtsgebonden betekenis heeft en daarom geschikt is voor beide geslachten.

Gebruik in Nederland

Hoewel de naam Bailey van oorsprong Engels is, wordt deze ook in Nederland steeds populairder. In de afgelopen jaren is het aantal kinderen dat de naam Bailey krijgt gestaag toegenomen. In 2020 werd de naam 86 keer gegeven aan pasgeboren baby's in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Bailey bestaat uit 6 letters en wordt uitgesproken in 2 lettergrepen (Bai-ley).

Namen die lijken op Bailey

Als je de naam Bailey leuk vindt, maar toch op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier 10 namen die je misschien ook interessant vindt: 1. Taylor 2. Riley 3. Harper 4. Logan 5. Jordan 6. Avery 7. Blake 8. Peyton 9. Morgan 10. Dylan Deze namen hebben een vergelijkbare unisex uitstraling en worden ook regelmatig gebruikt voor zowel jongens als meisjes.