Historie van de naam Aïcha

De naam Aïcha is een populaire naam met een rijke historie. Het is van oorsprong een Arabische naam die al eeuwenlang wordt gebruikt in verschillende culturen. De naam Aïcha heeft zijn oorsprong in het Arabische woord "ayy" dat "levendig" of "vol leven" betekent.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Aïcha is voornamelijk bekend als een meisjesnaam. Het wordt echter ook in sommige gevallen als een unisex naam gebruikt, hoewel het minder vaak voorkomt. Over het algemeen wordt Aïcha geassocieerd met vrouwelijkheid en elegantie.

Populariteit van de naam Aïcha in Nederland

In Nederland is de naam Aïcha de afgelopen decennia steeds populairder geworden. Volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) is de naam Aïcha voor meisjes in 2020 maar liefst 102 keer gegeven. Hiermee staat de naam op de 99e plaats van populairste meisjesnamen in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Aïcha bestaat uit vijf letters en is verdeeld over twee lettergrepen. In het Arabisch wordt de naam geschreven als "عائشة" en uitgesproken als "Aa-ee-sha".

Namen die lijken op Aïcha

Als je op zoek bent naar namen die lijken op Aïcha, zijn hier 10 suggesties: 1. Aisha 2. Aysha 3. Ayse 4. Aischa 5. Aicha 6. Aysel 7. Aysun 8. Asma 9. Fatima 10. Layla Deze namen hebben vergelijkbare klanken en kunnen een alternatief zijn voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam.