De naam Ayana: betekenis en historie

Ayana is een naam die zijn oorsprong vindt in verschillende culturen over de hele wereld. Het is een naam met een rijke betekenis en geschiedenis. Ayana is een unisex naam, wat betekent dat het zowel aan jongens als meisjes gegeven kan worden. De naam Ayana heeft verschillende betekenissen, afhankelijk van de taal en cultuur waaruit het voortkomt. In het Swahili betekent Ayana "mooie bloem", terwijl het in het Hebreeuws "God heeft verhoord" betekent. In het Sanskriet betekent Ayana "weg" of "pad". Deze diverse betekenissen maken de naam Ayana des te interessanter.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Ayana niet bijzonder populair, maar wordt nog steeds regelmatig gebruikt. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) werden er in 2020 ongeveer 70 meisjes met de naam Ayana geboren. Het is dus zeker geen veelvoorkomende naam, maar ook zeker geen zeldzaamheid.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Ayana bestaat uit 5 letters en heeft 3 lettergrepen. De naam wordt uitgesproken als "ah-YAH-nah".

Namen die lijken op Ayana

Als je de naam Ayana mooi vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier 10 namen die je zou kunnen overwegen: 1. Ayaan 2. Aylin 3. Aysha 4. Ayla 5. Aylinn 6. Ayana 7. Ayisha 8. Ayana 9. Aylin 10. Aysel Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of schrijfwijze als Ayana, wat ze goede alternatieven maakt als je op zoek bent naar een vergelijkbare naam.

Conclusie

Ayana is een prachtige naam met een diepe betekenis en een interessante geschiedenis. Het is een unisex naam die zowel aan jongens als meisjes gegeven kan worden. Hoewel de naam niet bijzonder populair is in Nederland, wordt hij nog steeds regelmatig gebruikt. Met zijn 5 letters en 3 lettergrepen is Ayana een elegante en melodische naam die zeker de moeite waard is om te overwegen. Als je op zoek bent naar een vergelijkbare naam, zijn er verschillende opties zoals Ayaan, Aylin en Aysha die je kunt overwegen.