De betekenis en historie van de naam Ayah

Ayah is een naam met een rijke betekenis en historie. De oorsprong van de naam Ayah is Arabisch en het wordt voornamelijk gebruikt in de Arabische en Islamitische culturen. De naam Ayah heeft verschillende betekenissen, waaronder "teken" of "vers" in het Arabisch. Het kan ook verwijzen naar de betekenis van "mirakel" of "openbaring", wat vaak in verband wordt gebracht met religieuze teksten zoals de Koran.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Ayah wordt voornamelijk gebruikt als meisjesnaam. Het wordt zelden gegeven aan jongens, maar het kan technisch gezien als een unisex naam worden beschouwd. Het is echter belangrijk op te merken dat Ayah in de Arabische cultuur meestal wordt geassocieerd met meisjes.

Populariteit van de naam Ayah in Nederland

In Nederland is de naam Ayah niet erg populair. Volgens de gegevens van het Meertens Instituut zijn er relatief weinig mensen met de naam Ayah in Nederland. Het is een unieke naam die niet vaak voorkomt in Nederlandse namenlijsten.

Kenmerken van de naam Ayah

De naam Ayah bestaat uit vier letters en twee lettergrepen. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te onthouden is. De uitspraak van Ayah is "A-ya", waarbij de nadruk ligt op de eerste lettergreep.

Namen die lijken op Ayah

Als je de naam Ayah mooi vindt, maar toch iets anders zoekt, zijn hier tien namen die vergelijkbaar zijn: 1. Aya 2. Ayana 3. Aylin 4. Amira 5. Aisha 6. Ayse 7. Aylinn 8. Ayda 9. Aylinde 10. Aysemin Deze namen hebben een vergelijkbaar geluid of betekenis als Ayah en kunnen een alternatief zijn als je op zoek bent naar een vergelijkbare naam.