De historie van de naam Babette

De naam Babette is een variant op de naam Barbara, die haar oorsprong heeft in het oude Griekenland. Barbara betekent "vreemdeling" of "buitenlander". In de middeleeuwen werd deze naam vooral geassocieerd met de heilige Barbara, een christelijke martelaar.

Een meisjesnaam

Babette is een meisjesnaam en wordt vrijwel uitsluitend aan meisjes gegeven. Het is een naam die vaak als lieflijk en speels wordt ervaren.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Babette redelijk populair, maar niet extreem veelvoorkomend. Volgens de meest recente gegevens van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) waren er in 2020 zo'n 2.800 vrouwen en meisjes met de naam Babette.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Babette heeft 7 letters en bestaat uit 2 lettergrepen. Het is een relatief korte naam, wat het vaak makkelijk uitspreekbaar maakt.

Namen die lijken op Babette

Als je de naam Babette leuk vindt, maar toch op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier tien namen die je misschien interessant vindt: 1. Barbara 2. Bettina 3. Babette 4. Belle 5. Babs 6. Babette 7. Babella 8. Babitha 9. Babett 10. Babettie Deze namen lijken qua klank en/of schrijfwijze op Babette en kunnen een alternatief bieden als je iets soortgelijks zoekt.