De historie van de naam Aïsha

De naam Aïsha is van oorsprong een Arabische naam en heeft een lange geschiedenis. Hij komt voort uit de Arabische cultuur en heeft een betekenisvolle achtergrond. In de islamitische traditie staat de naam Aïsha bekend als de naam van één van de vrouwen van de profeet Mohammed. Aïsha bint Abu Bakr, zoals zij voluit heette, was een belangrijke vrouwelijke figuur in de vroege islamitische geschiedenis. Haar naam is sindsdien populair geworden in verschillende delen van de wereld.

Een meisjesnaam

Aïsha is een meisjesnaam en wordt voornamelijk aan meisjes gegeven. Het is geen unisex naam, wat betekent dat het niet gebruikelijk is om deze naam aan jongens te geven. De naam Aïsha wordt vaak gekozen vanwege de betekenis en de historische achtergrond die eraan verbonden is.

Populariteit in Nederland

In Nederland wordt de naam Aïsha regelmatig gebruikt, maar het behoort niet tot de meest voorkomende namen. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) werden er in 2020 in totaal 192 baby's met de naam Aïsha geboren. Hiermee staat de naam op de 72e plaats in de lijst van populairste meisjesnamen van dat jaar.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Aïsha bestaat uit vijf letters en wordt uitgesproken in twee lettergrepen. De klemtoon ligt op de eerste lettergreep, namelijk 'Aï'. De klanken in de naam Aïsha maken het een melodieus klinkende naam.

Namen die lijken op Aïsha

Als je de naam Aïsha mooi vindt, maar op zoek bent naar andere opties, zijn hier 10 namen die vergelijkbaar zijn: 1. Aisha 2. Aysha 3. Aïshah 4. Ayse 5. Aysel 6. Aislinn 7. Aïssatou 8. Asha 9. Aylin 10. Aischa Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank en kunnen een alternatief bieden voor ouders die op zoek zijn naar een naam die lijkt op Aïsha.