De historie van de naam Antonia

De naam Antonia is van oorsprong een vrouwelijke variant van de Latijnse naam Antonius. De naam Antonia is afgeleid van de Romeinse familienaam Antonius, die weer is ontstaan uit het Latijnse woord "ante" wat "voor" betekent, en "onus" wat "last" betekent. De betekenis van de naam Antonia kan dus worden geïnterpreteerd als "zij die voor anderen draagt" of "zij die anderen lasten draagt".

Een meisjesnaam

Antonia is over het algemeen bekend als een meisjesnaam. Het wordt echter ook wel eens gebruikt als unisex naam. In sommige landen, zoals Spanje en Portugal, is Antonia een veel voorkomende meisjesnaam. In Nederland wordt de naam Antonia voornamelijk aan meisjes gegeven.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Antonia niet erg populair. Volgens de meest recente gegevens van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) waren er in 2020 slechts 127 meisjes met de naam Antonia. Dit maakt de naam Antonia redelijk zeldzaam in vergelijking met andere populaire meisjesnamen.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Antonia bestaat uit zeven letters en drie lettergrepen. De lettergrepen zijn "An-to-ni-a". Het is een naam met een mooie ritmische klank en een klassieke uitstraling.

Namen die lijken op Antonia

Als je Antonia een mooie naam vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier tien namen die een vergelijkbare sfeer hebben: 1. Isabella 2. Sophia 3. Amelia 4. Olivia 5. Emilia 6. Victoria 7. Natalia 8. Valentina 9. Juliana 10. Gabriella Deze namen hebben allemaal een elegante en tijdloze uitstraling, vergelijkbaar met Antonia. Ze passen goed bij meisjes die graag een klassieke en stijlvolle naam willen.