De historie van de naam Annelot

De naam Annelot is een Nederlandse naam met een rijke historie. Het is een samenvoeging van de namen Anne en Lot, waarbij Anne een Germaanse oorsprong heeft en "genadig" betekent, terwijl Lot een Hebreeuwse oorsprong heeft en "bedekt" of "gesluierd" betekent.

Een meisjesnaam

Annelot is een typisch Nederlandse meisjesnaam. Hoewel het ook als unisex naam kan worden gebruikt, wordt het over het algemeen vaker aan meisjes gegeven.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Annelot redelijk populair, maar niet extreem veelvoorkomend. Volgens de Nederlandse Voornamenbank werd de naam in 2020 aan ongeveer 97 meisjes gegeven. Hoewel het geen top 10 naam is, heeft het toch een zekere bekendheid binnen Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Annelot bestaat uit 7 letters en heeft 3 lettergrepen. De lettergrepen zijn als volgt verdeeld: An-ne-lot.

Namen die lijken op Annelot

Als je de naam Annelot leuk vindt maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier 10 namen die je misschien ook interessant vindt: 1. Annemijn 2. Annabel 3. Anouk 4. Annelie 5. Lotte 6. Anneke 7. Lonneke 8. Anke 9. Ella 10. Nora Deze namen hebben dezelfde Nederlandse oorsprong en hebben een vergelijkbare klank en stijl als Annelot. Ze kunnen dus goede alternatieven zijn als je op zoek bent naar een naam die lijkt op Annelot. Al met al is Annelot een mooie Nederlandse meisjesnaam met een interessante historie. Hoewel het niet extreem populair is, heeft het toch een zekere bekendheid binnen Nederland. Met 7 letters en 3 lettergrepen is het een naam die gemakkelijk uit te spreken en te onthouden is. Als je op zoek bent naar een naam die lijkt op Annelot, zijn er verschillende alternatieven die je kunt overwegen.