De historie van de naam Arya

De naam Arya heeft een rijke historie en kan worden teruggeleid naar verschillende culturen en talen. Oorspronkelijk komt de naam uit het Sanskriet en betekent het "nobel" of "eerwaardig" in het Hindoeïsme. In het oude Perzië werd de naam gebruikt voor zowel jongens als meisjes en had het de betekenis "krijger" of "held".

Een meisjesnaam, jongensnaam of unisex naam?

Arya wordt tegenwoordig voornamelijk gebruikt als meisjesnaam, maar kan ook als jongensnaam worden gebruikt. Het is dus een unisex naam, wat betekent dat het zowel voor jongens als meisjes geschikt is.

Populariteit in Nederland

In Nederland wordt de naam Arya steeds populairder. Sinds 2010 is er een stijgende trend te zien in het gebruik van deze naam. In 2020 werden er 172 meisjes en 45 jongens met de naam Arya geboren, waarmee het een redelijk populaire keuze is geworden.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Arya bestaat uit 4 letters en heeft 2 lettergrepen. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk uit te spreken is.

Namen die lijken op Arya

Als je de naam Arya mooi vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier 10 namen die je misschien ook leuk vindt: 1. Aria 2. Ava 3. Maya 4. Lara 5. Luna 6. Mila 7. Nora 8. Sara 9. Zara 10. Yara Deze namen hebben een vergelijkbare klank of stijl als Arya en kunnen een alternatief zijn als je op zoek bent naar iets soortgelijks.