De naam Angelina: Een Betekenisvolle Geschiedenis

De naam Angelina is een prachtige naam die een rijke en betekenisvolle geschiedenis met zich meedraagt. Deze naam is vooral bekend als een meisjesnaam, maar kan ook als unisex naam gebruikt worden. In dit artikel zullen we de historie van de naam Angelina verkennen, de populariteit ervan in Nederland onderzoeken en enkele vergelijkbare namen presenteren.

Historie van de naam Angelina

De naam Angelina vindt zijn oorsprong in het Latijnse woord "angelus", wat "engel" betekent. Het wordt vaak geassocieerd met engelachtige eigenschappen zoals schoonheid, zachtheid en vriendelijkheid. Deze naam heeft een lange geschiedenis en komt voor in verschillende culturen over de hele wereld. In veel gevallen wordt de naam Angelina gegeven om een eerbetoon te brengen aan een familielid of dierbare die als een engel wordt beschouwd. Het kan ook gekozen worden vanwege de symbolische betekenis die het met zich meedraagt, zoals bescherming, spiritualiteit en goddelijkheid.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Alhoewel de naam Angelina meestal geassocieerd wordt met meisjes, kan het ook gebruikt worden als een unisex naam. Dit betekent dat zowel jongens als meisjes deze naam kunnen dragen. Echter, in de praktijk wordt Angelina voornamelijk gebruikt als meisjesnaam.

Populariteit van de naam Angelina in Nederland

In Nederland is de naam Angelina redelijk populair, maar niet extreem vaak voorkomend. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) waren er in 2020 in totaal 309 meisjes die de naam Angelina kregen. Dit plaatst de naam op de 238e positie van meest gegeven meisjesnamen in Nederland.

Lengte en lettergrepen van de naam Angelina

De naam Angelina bestaat uit 8 letters en bevat 4 lettergrepen. De naam wordt uitgesproken als "an-ge-lee-na".

Lijst van 10 vergelijkbare namen

Als je de naam Angelina mooi vindt, maar op zoek bent naar andere opties, hebben we hier een lijstje van 10 vergelijkbare namen voor je: 1. Angelique 2. Angelica 3. Angela 4. Angeline 5. Angel 6. Evangeline 7. Seraphina 8. Gabriella 9. Isabella 10. Olivia Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank en betekenis als Angelina, maar hebben elk hun eigen unieke charme.

Conclusie

De naam Angelina heeft een diepe historie en betekenis die teruggaat naar het Latijnse woord voor "engel". Het kan zowel als meisjesnaam en unisex naam gebruikt worden, maar wordt voornamelijk geassocieerd met meisjes. In Nederland is de naam redelijk populair, maar niet overmatig veelvoorkomend. Met 8 letters en 4 lettergrepen heeft Angelina een elegante en melodieuze klank. Als alternatief voor Angelina kun je overwegen om namen zoals Angelique, Angelica of Angela te overwegen.