De historie van de naam Ashley

De naam Ashley heeft een interessante historie en kan zowel als jongens- en meisjesnaam worden gebruikt. De oorsprong van de naam ligt in het oude Engeland en het is afgeleid van de Engelse achternaam "Ashley". Deze achternaam is weer afgeleid van de oude Engelse woorden "æsc" wat "es" betekent, en "lēah" wat "weide" betekent. Dit betekent dat de naam Ashley oorspronkelijk "esweide" betekent.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Hoewel Ashley oorspronkelijk een Engelse achternaam is, is het in de afgelopen decennia steeds populairder geworden als voornaam. In de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk wordt de naam voornamelijk gebruikt als meisjesnaam. In Nederland wordt de naam echter zowel voor jongens als meisjes gebruikt, waardoor het als een unisex naam kan worden beschouwd.

Populariteit in Nederland

In Nederland is Ashley een naam die de afgelopen jaren aan populariteit heeft gewonnen. Volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank werd de naam in 2020 224 keer gegeven, waarmee het op de 126e plaats staat van meest gegeven namen dat jaar. Hoewel dit aantal lager is dan sommige populaire namen, blijft Ashley een geliefde keuze onder ouders.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Ashley bestaat uit 6 letters en heeft 2 lettergrepen. Dit maakt het een relatief korte naam die gemakkelijk uit te spreken en te schrijven is.

Namen die lijken op Ashley

Als je de naam Ashley leuk vindt, zijn er verschillende andere namen die een vergelijkbare klank of betekenis hebben. Hier zijn 10 namen die lijken op Ashley: 1. Ashlyn 2. Asher 3. Ashton 4. Aislinn 5. Avery 6. Aisley 7. Ainsley 8. Asha 9. Ashleigh 10. Ashlynne Of je nu op zoek bent naar een klassieke meisjesnaam, een stoere jongensnaam of een unisex naam, Ashley is een veelzijdige keuze die zowel historie als populariteit combineert. Met zijn betekenis van "esweide" roept de naam beelden op van natuur en rust. Of je nu een jongen of een meisje bent, Ashley is een naam die kracht en schoonheid uitstraalt.