De historie van de naam Annefleur

De naam Annefleur is een combinatie van twee verschillende namen: Anne en Fleur. Anne is een traditionele naam van Hebreeuwse oorsprong die "genadig" of "lieflijk" betekent. Fleur is een Franse naam die "bloem" betekent. Hoewel de naam Annefleur een samenvoeging van twee namen is, heeft het geen specifieke historie of betekenis. Het is eerder een moderne creatie die populariteit heeft gekregen in Nederland.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Annefleur wordt voornamelijk gebruikt als meisjesnaam. Het heeft een zachte en bloemige klank, wat het een aantrekkelijke keuze maakt voor ouders die op zoek zijn naar een vrouwelijke en elegante naam voor hun dochter. Hoewel het overwegend als meisjesnaam wordt gebruikt, kan Annefleur in principe ook als unisex naam worden beschouwd. Er zijn geen strikte regels voor het gebruik van deze naam, dus het is aan de ouders om te bepalen welk geslacht zij aan de naam willen toekennen.

Gebruik in Nederland

In Nederland is Annefleur een redelijk populaire naam, maar niet extreem veelvoorkomend. Volgens gegevens van de Nederlandse Voornamenbank werd de naam Annefleur tussen 2000 en 2020 in totaal 893 keer gegeven aan meisjes. Het hoogtepunt van de populariteit van de naam lag rond 2007, toen het ongeveer 75 keer per jaar werd gekozen. Hoewel het geen topnaam is, behoort Annefleur zeker tot de categorie van bekende en herkenbare namen in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Annefleur bestaat uit 9 letters en heeft 3 lettergrepen. De letters zijn verdeeld over de naam als volgt: A-nne-fleur.

Namen die lijken op Annefleur

Als je de naam Annefleur mooi vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier 10 namen die je misschien ook leuk vindt: 1. Anneke 2. Anna 3. Fleur 4. Annelies 5. Florine 6. Rosanne 7. Lise 8. Elodie 9. Noëlle 10. Roos Deze namen delen een vergelijkbare klank en/of betekenis met Annefleur en kunnen dienen als inspiratie bij het kiezen van een naam voor je kind.