De historie van de naam Audrey

De naam Audrey heeft een rijke historie en is afgeleid van de oude Germaanse naam "Aldric". In de Middeleeuwen was deze naam populair in Engeland en werd vaak gebruikt voor jongens. Later is de naam geëvolueerd en werd het steeds vaker als meisjesnaam gebruikt.

Een meisjesnaam

Tegenwoordig wordt de naam Audrey voornamelijk geassocieerd met meisjes. Het heeft een elegante en tijdloze klank, waardoor het geliefd is onder ouders die op zoek zijn naar een klassieke naam voor hun dochter.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Audrey redelijk zeldzaam, maar komt toch regelmatig voor. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) werden er in 2020 79 meisjes met de naam Audrey geboren. Hoewel het geen veelvoorkomende naam is, blijft het wel in gebruik en behoudt het zijn charme.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Audrey bestaat uit zes letters en telt twee lettergrepen. De naam is dus relatief kort maar krachtig.

Namen die lijken op Audrey

Als je de naam Audrey mooi vindt, maar op zoek bent naar alternatieven, zijn hier tien namen die vergelijkbaar zijn: 1. Aubrey 2. Audrina 3. Audreyanna 4. Adrienne 5. Andie 6. Aubree 7. Aria 8. Ava 9. Amelia 10. Alice Deze namen delen dezelfde elegantie en charme als Audrey, maar hebben toch hun eigen unieke karakter. Of je nu kiest voor Audrey of een van zijn alternatieven, het is een naam die tijdloos en stijlvol is. Het heeft een rijke geschiedenis en blijft geliefd bij ouders over de hele wereld. Als je op zoek bent naar een klassieke naam met een vleugje moderniteit, dan is Audrey zeker het overwegen waard.