De betekenis en historie van de naam Arwen

De naam Arwen is een betoverende naam met een rijke historie en prachtige betekenis. Deze naam heeft zijn oorsprong in de Keltische taal en is vooral bekend geworden door de populaire fictiewereld van J.R.R. Tolkien. In de wereld van Tolkien's "The Lord of the Rings" is Arwen de naam van een elfenprinses, dochter van koning Elrond. Haar naam betekent "edelvrouw" of "noble maiden" in het Sindarijns, de taal van de elfen. Door de populariteit van de boeken en de daaropvolgende filmtrilogieën, is de naam Arwen ook buiten de fictiewereld bekend geworden en heeft het een speciale plek gekregen in de harten van vele ouders.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Arwen wordt meestal geassocieerd met een meisjesnaam. Het heeft een zachte en sierlijke klank, waardoor het perfect past bij meisjes. Echter, in sommige gevallen wordt de naam ook aan jongens gegeven. Dit maakt Arwen een unisex naam, hoewel het vaker voorkomt als meisjesnaam.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Arwen redelijk populair, maar niet extreem veelvoorkomend. Volgens de Nederlandse Voornamenbank waren er in 2020 ongeveer 1000 mensen met de naam Arwen. Hoewel het geen top 10 naam is, heeft het een gestage groei doorgemaakt in populariteit in de afgelopen jaren.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Arwen bestaat uit vijf letters en twee lettergrepen. De naam wordt uitgesproken als "Ar-wen".

Namen vergelijkbaar met Arwen

Als je de naam Arwen mooi vindt, maar op zoek bent naar andere namen met een vergelijkbare klank of betekenis, dan zijn hier 10 namen die je misschien ook leuk vindt: 1. Arwyn 2. Aria 3. Elara 4. Eowyn 5. Isla 6. Evangeline 7. Arabel 8. Anwen 9. Seraphina 10. Elowen Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare elegantie en betovering als Arwen, waardoor ze perfect kunnen zijn voor ouders die op zoek zijn naar een unieke en betekenisvolle naam voor hun kind.