De historie van de naam Annelot

De naam Annelot is een Nederlandse naam die zijn oorsprong vindt in de Germaanse taal. Het is een samenvoeging van de namen Anna en Lot. Anna betekent "genadig" of "lieflijk" en Lot staat voor "lot" of "deel". Samen vormen ze de betekenis "genadig deel" of "lieflijk lot".

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Annelot is over het algemeen een meisjesnaam. Hoewel jongens soms ook de naam Annelot krijgen, is het merendeel van de dragers van deze naam vrouwelijk. Het wordt zelden als een unisex naam gebruikt.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Annelot redelijk populair, maar niet extreem veelvoorkomend. Volgens de laatste gegevens van de Nederlandse Voornamenbank zijn er ongeveer 2.000 vrouwen met de naam Annelot. In 2020 werden er 52 meisjes geboren die deze naam kregen. Hoewel de populariteit van deze naam in de afgelopen jaren is afgenomen, blijft het nog steeds een geliefde keuze onder ouders.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Annelot bestaat uit in totaal 7 letters en heeft 3 lettergrepen. De naam wordt uitgesproken als "A-nne-lot".

Namen die lijken op Annelot

Als je de naam Annelot mooi vindt, maar op zoek bent naar variaties, zijn hier 10 namen die enige gelijkenis vertonen: 1. Annabel 2. Anouk 3. Isolde 4. Anneliese 5. Lotte 6. Anneke 7. Annette 8. Elodie 9. Noëlle 10. Marlotte Deze namen hebben allemaal een vergelijkbaar gevoel als Annelot en kunnen een alternatieve keuze zijn voor ouders die iets soortgelijks zoeken.