De historie van de naam Antonia

De naam Antonia heeft een rijke historie en is afgeleid van de Latijnse naam Antonius. Antonia is een vrouwelijke variant van de naam Antonius en heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot het oude Rome. De naam Antonius was destijds een veelvoorkomende familienaam in Rome en werd ook gebruikt als voornaam. In de Romeinse tijd werd de naam Antonia gedragen door verschillende vrouwen die behoorden tot de adellijke familie van de Antonii. Een van de bekendste draagsters van de naam was Antonia Minor, de dochter van Marcus Antonius en Octavia Minor, en de zus van keizer Augustus. Antonia Minor was een invloedrijke vrouw in het Romeinse Rijk en speelde een belangrijke rol in de politieke intriges van die tijd.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Antonia is een meisjesnaam en wordt vrijwel uitsluitend aan meisjes gegeven. Hoewel de naam afgeleid is van een mannelijke naam, wordt Antonia tegenwoordig als een volwaardige meisjesnaam beschouwd. Het is een elegante en klassieke naam die een gevoel van stijl en tijdloosheid uitstraalt.

Populariteit in Nederland

In Nederland wordt de naam Antonia niet erg vaak gebruikt. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank waren er in 2020 slechts 58 meisjes die de naam Antonia kregen. De naam staat daarmee op de 511e plaats van meest gegeven meisjesnamen in dat jaar. Hoewel de naam niet erg populair is, heeft Antonia wel een zekere exclusiviteit en uniekheid.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Antonia bestaat uit 7 letters en heeft 4 lettergrepen. De lettergrepen zijn als volgt verdeeld: An-to-ni-a.

Namen die lijken op Antonia

Als je op zoek bent naar namen die lijken op Antonia, zijn er verschillende opties om uit te kiezen. Hier is een lijstje van 10 namen die qua klank en stijl vergelijkbaar zijn met de naam Antonia: 1. Antonella 2. Antonina 3. Antonie 4. Anouk 5. Ariana 6. Adriana 7. Aveline 8. Amalia 9. Angelina 10. Aurora Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare elegantie en tijdloosheid als Antonia en kunnen een goede keuze zijn als je op zoek bent naar een alternatieve naam.