De historie van de naam Annigje

De naam Annigje is een traditionele Nederlandse voornaam die al eeuwenlang gebruikt wordt. Het is afgeleid van de naam Anna, wat "genadig" of "lieflijk" betekent. Annigje is een verkleinwoord van Anna, wat aangeeft dat het een liefkozende en vertrouwde variant is.

Een meisjesnaam

Annigje is een meisjesnaam en wordt vrijwel uitsluitend aan meisjes gegeven. Het is een naam die doet denken aan traditie en nostalgie. Het heeft een charmante en tijdloze uitstraling, waardoor het nog steeds populair is bij ouders die op zoek zijn naar een klassieke naam voor hun dochter.

Populariteit in Nederland

Hoewel Annigje een oude en traditionele naam is, wordt het tegenwoordig niet vaak meer gebruikt in Nederland. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank waren er in 2020 slechts 10 baby's die de naam Annigje kregen. Dit maakt het een zeer zeldzame naam.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Annigje bestaat uit 7 letters en heeft 3 lettergrepen. De uitspraak van de naam is "an-nie-gje", waarbij de klemtoon op de tweede lettergreep ligt.

Namen die lijken op Annigje

Als je de naam Annigje mooi vindt, maar op zoek bent naar andere opties die hierop lijken, zijn hier 10 namen die je misschien ook leuk vindt: 1. Anouk 2. Anke 3. Annabel 4. Annelies 5. Annette 6. Anneke 7. Annelotte 8. Annika 9. Anouck 10. Annemijn Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of stijl als Annigje, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn als je op zoek bent naar een vergelijkbare naam. Kortom, Annigje is een traditionele Nederlandse meisjesnaam met een rijke historie. Hoewel de populariteit van de naam de afgelopen jaren is afgenomen, blijft het een charmante en tijdloze keuze voor ouders die op zoek zijn naar een klassieke naam voor hun dochter. Met slechts 10 gebruikers in 2020 is Annigje een zeer zeldzame naam in Nederland. Als je de naam Annigje leuk vindt, zijn er ook andere namen die je kunt overwegen die een vergelijkbare klank of stijl hebben.