De naam Annefleur: Een betekenisvolle keuze

De naam Annefleur is een prachtige en betekenisvolle naam die steeds populairder wordt in Nederland. In dit artikel duiken we in de historie van de naam Annefleur, bespreken we of het een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam is, kijken we naar de populariteit van de naam in Nederland en analyseren we de samenstelling van de naam. Daarnaast geven we een lijstje van 10 namen die lijken op Annefleur.

Historie van de naam Annefleur

De oorsprong van de naam Annefleur is te herleiden naar de Nederlandse taal. Het is een samenvoeging van de namen Anne en Fleur, waarbij Anne verwijst naar genade en Fleur naar bloem. Deze combinatie creëert een naam die staat voor de gracieuze schoonheid van bloemen. Hoewel de naam Annefleur in Nederland al een tijdje bestaat, is hij pas de laatste jaren in populariteit gestegen.

Een meisjesnaam met een betoverende klank

Annefleur wordt voornamelijk gebruikt als meisjesnaam. Hoewel het technisch gezien een unisex naam zou kunnen zijn, wordt het vaker geassocieerd met meisjes. De naam straalt vrouwelijkheid uit en heeft een betoverende klank die veel ouders aanspreekt.

Populariteit van de naam Annefleur in Nederland

De naam Annefleur is de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) is de naam tussen 2010 en 2020 gestegen van minder dan 10 registraties per jaar naar meer dan 200 registraties per jaar. Hoewel het nog steeds geen super populaire naam is, groeit het aantal geboortes met de naam Annefleur gestaag.

Samenstelling van de naam Annefleur

De naam Annefleur bestaat uit 9 letters en 3 lettergrepen. Het eerste deel van de naam, Anne, bestaat uit 4 letters en heeft 1 lettergreep. Het tweede deel, Fleur, bestaat uit 5 letters en heeft 1 lettergreep. De combinatie van beide delen creëert een harmonieuze en melodieuze naam.

Namen die lijken op Annefleur

Als je de naam Annefleur mooi vindt, maar misschien op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier 10 namen die een vergelijkbaar gevoel oproepen: 1. Anneke 2. Anouk 3. Fleur 4. Elise 5. Lise 6. Eva 7. Annabel 8. Floortje 9. Roos 10. Lotte Kortom, de naam Annefleur is een prachtige en betekenisvolle naam die steeds populairder wordt in Nederland. Het is een meisjesnaam met een betoverende klank en staat voor de gracieuze schoonheid van bloemen. Met zijn 9 letters en 3 lettergrepen heeft de naam een harmonieuze samenstelling. Als alternatieven voor Annefleur kunnen namen zoals Anneke, Anouk en Fleur worden overwogen.