De naam Angelina: Een blik op de historie en betekenis

De naam Angelina is een prachtige naam die door de jaren heen populair is geworden. In dit artikel zullen we de historie van de naam onderzoeken, bepalen of het een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam is, en ook enkele interessante feiten over de populariteit van de naam in Nederland bespreken. Daarnaast zullen we enkele namen noemen die lijken op Angelina.

Historie en betekenis

De naam Angelina heeft een interessante historie. Het is afgeleid van het Latijnse woord "angelus", wat "engel" betekent. Hierdoor draagt de naam een spirituele en hemelse betekenis met zich mee. Het wordt vaak geassocieerd met schoonheid, gratie en goddelijkheid.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Hoewel de oorspronkelijke betekenis van Angelina gerelateerd is aan engelen, wordt de naam tegenwoordig voornamelijk gebruikt als meisjesnaam. Het wordt zelden gebruikt als jongensnaam, en wordt over het algemeen als vrouwelijk beschouwd.

Populariteit in Nederland

Angelina is een naam die in Nederland steeds populairder wordt. Volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) werden er in 2020 in totaal 127 baby's met de naam Angelina geboren. Dit plaatst de naam op de 107e plek van meest populaire meisjesnamen in Nederland. Het is duidelijk dat steeds meer ouders de schoonheid en betekenis van de naam waarderen.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Angelina bestaat uit 8 letters en wordt uitgesproken in 4 lettergrepen (An-ge-li-na). De naam heeft een mooie cadans en klinkt harmonieus wanneer uitgesproken.

Namen die lijken op Angelina

Hieronder volgt een lijstje van 10 namen die lijken op Angelina: 1. Angela 2. Angeline 3. Angelique 4. Angelica 5. Angel 6. Angelos 7. Angelis 8. Angelito 9. Angelus 10. Angello Deze namen delen een vergelijkbare klank en hebben een vergelijkbare oorsprong of betekenis. Ze kunnen dienen als alternatieven voor ouders die een naam zoeken die lijkt op Angelina, maar toch iets unieks willen.

Conclusie

Angelina is een prachtige naam met een rijke historie en betekenis. Hoewel het voornamelijk als meisjesnaam wordt gebruikt, wordt het ook geassocieerd met engelen en goddelijkheid. In Nederland is de populariteit van de naam gestegen en het wordt steeds vaker gekozen door ouders. Met zijn 8 letters en 4 lettergrepen heeft de naam een mooie klank en een harmonieuze cadans. Als je op zoek bent naar een naam die lijkt op Angelina, zijn er verschillende alternatieven beschikbaar die vergelijkbare klanken en betekenissen delen.