De historie van de naam Aliyah

De naam Aliyah is een naam met een rijke historie en betekenis. Het is een naam die zijn oorsprong vindt in het Arabische taalgebied. In het Arabisch betekent Aliyah "verheven" of "opstijging". De naam heeft dan ook een spirituele en betekenisvolle lading. In de islamitische traditie is Aliyah ook de naam van de vrouw van Mohammed, de profeet van de islam.

Een meisjesnaam met unisex mogelijkheden

Aliyah wordt voornamelijk gebruikt als meisjesnaam, maar kan ook als unisex naam worden gezien. Hoewel het in sommige culturen gebruikelijker is om Aliyah als meisjesnaam te gebruiken, zijn er ook gevallen waarin de naam aan jongens wordt gegeven. Het is dus een naam die zowel voor meisjes als jongens geschikt kan zijn.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Aliyah redelijk populair, maar niet extreem veelvoorkomend. Volgens de laatste statistieken staat de naam op de 88e plaats in de lijst van populairste meisjesnamen. Hoewel het geen topnaam is, wordt Aliyah nog regelmatig gekozen als naam voor pasgeboren meisjes.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Aliyah heeft vijf letters en drie lettergrepen. Het is een naam die kort maar krachtig is, en gemakkelijk uit te spreken.

Namen die lijken op Aliyah

Als je de naam Aliyah mooi vindt, maar op zoek bent naar alternatieven, zijn er verschillende namen die een vergelijkbaar geluid of betekenis hebben. Hier is een lijstje met 10 namen die lijken op Aliyah: 1. Aaliyah 2. Alia 3. Aliya 4. Alya 5. Aaliya 6. Aliana 7. Aliyah 8. Aliza 9. Aileen 10. Alina Deze namen hebben allemaal een vergelijkbaar geluid of betekenis als Aliyah, en kunnen goede alternatieven zijn als je op zoek bent naar een vergelijkbare naam. Al met al is Aliyah een prachtige naam met een rijke historie en betekenis. Of je de naam nu aan een meisje of jongen geeft, het is een naam die kracht en verhevenheid uitstraalt. Met zijn vijf letters en drie lettergrepen is het een naam die gemakkelijk te onthouden en uit te spreken is. Als je op zoek bent naar een naam met een vergelijkbaar geluid of betekenis, zijn er verschillende alternatieven om uit te kiezen.