De historie van de naam Denley

De naam Denley is een Engelse naam met een interessante historie. Hoewel de exacte oorsprong van de naam niet helemaal duidelijk is, wordt aangenomen dat het een afgeleide is van de Engelse naam Denton. Denton betekent "stad in de vallei", wat erop wijst dat Denley mogelijk een vergelijkbare betekenis heeft.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Denley wordt voornamelijk gebruikt als jongensnaam. Hoewel het theoretisch gezien ook als meisjesnaam gebruikt kan worden, komt dit minder vaak voor. Het is dus veilig om te zeggen dat Denley voornamelijk als een jongensnaam wordt beschouwd.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Denley redelijk zeldzaam. Volgens de Nederlandse Voornamenbank van het Meertens Instituut zijn er momenteel minder dan 100 mensen met de naam Denley in Nederland. Dit maakt het een unieke en ongebruikelijke keuze voor ouders die op zoek zijn naar een naam die niet vaak voorkomt.

Aantal letters en lettergrepen

Denley bestaat uit vijf letters en heeft twee lettergrepen. De naam klinkt kort en krachtig, wat het een aantrekkelijke keuze maakt voor ouders die op zoek zijn naar een eenvoudige naam met een sterke uitstraling.

Namen die lijken op Denley

Als je de naam Denley leuk vindt, maar misschien toch iets anders wilt overwegen, zijn hier 10 namen die een vergelijkbaar gevoel of klank hebben: 1. Bentley 2. Finley 3. Wesley 4. Henley 5. Kenley 6. Hadley 7. Brinley 8. Kinley 9. Ansley 10. Tenley Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare stijl en kunnen als alternatieven worden beschouwd voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam als Denley.