De naam Chahid: een historische betekenis

De naam Chahid is een naam met een rijke historie en betekenis. Deze naam heeft zijn oorsprong in de Arabische taal en wordt veelal geassocieerd met de islamitische cultuur. Chahid is een naam die aan jongens wordt gegeven en heeft een krachtige en betekenisvolle lading.

Een jongensnaam met een diepe betekenis

Chahid is een jongensnaam en wordt niet vaak als meisjesnaam gebruikt. Het heeft een diepe betekenis en wordt vaak geassocieerd met begrippen als "getuige" en "martelaar". In de islam wordt de term "Shahid" gebruikt om iemand te beschrijven die zijn leven heeft gegeven voor zijn geloof. De naam Chahid draagt dus een symbolische waarde met zich mee.

Populariteit van de naam Chahid in Nederland

Hoewel de naam Chahid een diepe betekenis heeft, wordt hij niet erg vaak gebruikt in Nederland. Volgens de gegevens van het Meertens Instituut, dat de populariteit van namen in Nederland bijhoudt, is de naam Chahid in 2020 slechts 13 keer gegeven. Dit maakt het een unieke naam die niet veel voorkomt in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen in de naam Chahid

De naam Chahid bestaat uit zes letters en twee lettergrepen. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te onthouden is.

Namen die lijken op Chahid

Als je gecharmeerd bent van de naam Chahid, maar toch op zoek bent naar andere opties, zijn er enkele namen die vergelijkbaar zijn. Hier is een lijstje van 10 namen die lijken op Chahid: 1. Shahid 2. Chahidullah 3. Chahidou 4. Chahidane 5. Chahidain 6. Chahidien 7. Chahidane 8. Chahidin 9. Chahiddin 10. Chahidouane Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank en sfeer als Chahid, maar hebben elk een unieke betekenis en achtergrond. Ze kunnen dienen als inspiratie voor ouders die op zoek zijn naar een naam met een vergelijkbaar gevoel.