De historie van de naam Cody

De naam Cody heeft een interessante historie die teruggaat naar het oude Ierland. Het is een naam die oorspronkelijk werd gebruikt als een achternaam, afgeleid van de Ierse achternaam "Ó Cuidighthigh" wat "behulpzaam" betekent. Later werd de naam Cody ook gebruikt als voornaam.

Een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Cody is oorspronkelijk een jongensnaam, maar tegenwoordig wordt het ook steeds vaker als meisjesnaam gebruikt. Het kan dus worden beschouwd als een unisex naam.

Gebruik in Nederland

In Nederland is de naam Cody redelijk populair. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) waren er in 2020 ongeveer 250 jongens en 40 meisjes die de naam Cody kregen. Hoewel het niet een van de meest voorkomende namen is, is het zeker geen zeldzame naam in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Cody bestaat uit vier letters en twee lettergrepen. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te onthouden is.

Namen die lijken op Cody

Als je geïnteresseerd bent in namen die lijken op Cody, zijn hier tien andere opties die je zou kunnen overwegen: 1. Cody 2. Corey 3. Casey 4. Colby 5. Colton 6. Connor 7. Cooper 8. Coby 9. Cody 10. Cole Deze namen hebben vergelijkbare klanken en kunnen een goede alternatieve keuze zijn als je de naam Cody leuk vindt, maar iets anders wilt.