De historie van de naam Cooper

De naam Cooper is een Engelse achternaam die afkomstig is van het beroep van een kuiper, oftewel een vakman die vaten en tonnen maakt. De naam is afgeleid van het Middel-Engelse woord "couper" en heeft zijn oorsprong in de middeleeuwen. Kuipers waren zeer belangrijk in die tijd, omdat ze verantwoordelijk waren voor het maken en repareren van houten vaten die werden gebruikt voor het bewaren en transporteren van voedsel, dranken en andere producten.

Een jongensnaam, maar ook geschikt voor meisjes

Hoewel Cooper traditioneel gezien een jongensnaam is, wordt deze naam tegenwoordig ook vaak gebruikt als unisex naam. Dit betekent dat de naam zowel voor jongens als voor meisjes geschikt is. Het gebruik van unisex namen wordt steeds populairder, omdat ouders graag een naam willen kiezen die niet gebonden is aan een specifiek geslacht.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Cooper redelijk populair, maar niet extreem veelvoorkomend. Volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) zijn er in 2020 in totaal 49 jongens en 15 meisjes met de naam Cooper geboren. Hoewel de naam dus vaker aan jongens wordt gegeven, is het gebruik ervan als meisjesnaam ook niet ongewoon.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Cooper bestaat uit 6 letters en 2 lettergrepen. Het is een relatief korte naam, wat het makkelijk maakt om uit te spreken en te schrijven.

Namen die lijken op Cooper

Als je de naam Cooper leuk vindt, maar op zoek bent naar andere opties, zijn hier 10 namen die een vergelijkbaar gevoel en klank hebben: 1. Carter 2. Hunter 3. Parker 4. Sawyer 5. Harper 6. Taylor 7. Mason 8. Parker 9. Bailey 10. Riley Deze namen hebben een stoere en moderne uitstraling, net zoals Cooper, en kunnen een goede keuze zijn voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam.