De geschiedenis van de naam Can

De naam Can is een van oorsprong Turkse naam die ook in andere culturen voorkomt. Het is een naam die al eeuwenlang wordt gebruikt en een rijke geschiedenis heeft. De betekenis van de naam Can is "ziel" of "leven" in het Turks. Het is een naam die zowel voor jongens als meisjes wordt gebruikt, waardoor het een unisex naam is.

Jongensnaam, meisjesnaam, of unisex naam?

Can is zowel een jongensnaam als een meisjesnaam. Het wordt in verschillende culturen gebruikt en heeft geen specifieke genderassociatie. Dit maakt het een unisex naam, wat betekent dat het zowel voor jongens als meisjes geschikt is.

Populariteit in Nederland

In Nederland wordt de naam Can niet vaak gebruikt. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank waren er in 2020 slechts 10 jongens en 6 meisjes die de naam Can kregen. Dit maakt het een redelijk zeldzame naam in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Can bestaat uit slechts drie letters en één lettergreep. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk uit te spreken is.

Namen die lijken op Can

Als je de naam Can leuk vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier tien namen die je misschien ook interessant vindt: 1. Cem 2. Caner 3. Canan 4. Cansu 5. Cihan 6. Cano 7. Canis 8. Canoë 9. Canel 10. Candan Deze namen hebben een vergelijkbare klank of betekenis als Can en kunnen een alternatief bieden als je op zoek bent naar een vergelijkbare naam.