De historie van de naam Boris

De naam Boris is van oorsprong een Slavische naam die vooral voorkomt in landen als Rusland, Bulgarije en Servië. De naam is afgeleid van het woord "Bogoris", wat "strijdglorie" betekent. Het is een naam die al eeuwenlang wordt gebruikt en een rijke geschiedenis heeft.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Boris is een jongensnaam. Hoewel er geen officiële regels zijn dat een naam alleen aan een specifiek geslacht toebehoort, wordt Boris voornamelijk aan jongens gegeven. Het wordt zelden als meisjesnaam gebruikt.

Populariteit in Nederland

In Nederland is Boris een redelijk populaire naam. Volgens de laatste gegevens van het Meertens Instituut waren er in 2020 ongeveer 4.000 mannen en jongens met de naam Boris. Het staat daarmee op de 70e plaats van de populairste jongensnamen.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Boris bestaat uit vijf letters en twee lettergrepen. De naam wordt uitgesproken als "BO-ris".

Namen die lijken op Boris

Als je op zoek bent naar namen die lijken op Boris, zijn hier tien suggesties: 1. Boran 2. Borislav 3. Borre 4. Borys 5. Boran 6. Borre 7. Borislav 8. Boran 9. Borislav 10. Borys Deze namen hebben een vergelijkbare klank of een vergelijkbare oorsprong als Boris, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn als je op zoek bent naar een naam die lijkt op Boris.