De historie van de naam Bryan

De naam Bryan is een variant van de naam Brian, die zijn oorsprong vindt in het Iers en Schots-Gaelisch. De naam is afgeleid van het Keltische woord "brígh", wat "sterk" of "edel" betekent. Door de eeuwen heen heeft de naam verschillende schrijfwijzen gekend, zoals Briant, Brion, en Brien.

Een jongensnaam, maar soms ook unisex

Bryan wordt over het algemeen beschouwd als een jongensnaam. Het wordt echter ook weleens gebruikt als een unisex naam, vooral in Engelssprekende landen. In Nederland wordt de naam voornamelijk gegeven aan jongens.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Bryan redelijk populair. Sinds de jaren 80 van de vorige eeuw is de naam gestaag in populariteit toegenomen. In 2020 stond de naam Bryan op de 116e plaats in de lijst van populairste jongensnamen. Er werden dat jaar 131 jongens met de naam Bryan geboren.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Bryan bestaat uit vijf letters en telt twee lettergrepen. De klemtoon ligt op de eerste lettergreep, waardoor de naam als "BRIE-en" wordt uitgesproken.

Namen die lijken op Bryan

Als je de naam Bryan leuk vindt, maar op zoek bent naar iets soortgelijks, zijn hier tien namen die je misschien ook interessant vindt: 1. Brian 2. Ryan 3. Dylan 4. Bradley 5. Damian 6. Nathan 7. Brandon 8. Kevin 9. Jordan 10. Justin Deze namen delen bepaalde klanken, lettergrepen of een vergelijkbare betekenis met de naam Bryan, waardoor ze als alternatieven kunnen dienen.