De historie van de naam Luciano

De naam Luciano is een variant van de naam Lucius, die zijn oorsprong vindt in het oude Rome. Lucius was een veelvoorkomende naam onder de Romeinen en werd gegeven aan zowel jongens als meisjes. De betekenis van de naam Lucius is "licht" of "lichtgevend".

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Luciano is van oorsprong een jongensnaam, hoewel het de laatste jaren ook steeds vaker wordt gebruikt als meisjesnaam. Het wordt echter vaker geassocieerd met jongens.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Luciano niet bijzonder populair, maar het komt wel voor. Volgens de laatste gegevens van het CBS waren er in 2020 ongeveer 150 jongens en 10 meisjes die de naam Luciano droegen. Het is dus zeker geen veelvoorkomende naam, maar eerder een unieke keuze.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Luciano bestaat uit 8 letters en heeft 4 lettergrepen. Het is een vrij lange naam, maar heeft een mooie cadans door het aantal lettergrepen.

Namen die lijken op Luciano

Als je geïnspireerd bent door de naam Luciano, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier 10 namen die je zou kunnen overwegen: 1. Luca 2. Lucien 3. Lucius 4. Lucieno 5. Lucienzo 6. Lucian 7. Lucio 8. Lucienzo 9. Lucienus 10. Lucilia Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank en kunnen een alternatief vormen voor Luciano, mocht je dat willen. Al met al is Luciano een interessante naam met een rijke historie. Hoewel het niet bijzonder veel voorkomt in Nederland, kan het een unieke en betekenisvolle keuze zijn voor ouders die op zoek zijn naar een naam met een internationale allure.