De historie van de naam Marc

De naam Marc is een variant van de naam Marcus. Marcus is een Latijnse naam die oorspronkelijk afkomstig is van het Griekse woord "markos". Het Griekse woord betekent "mannelijk" of "stoer". De naam Marcus was in het oude Rome erg populair en werd vaak gegeven aan jongens die geboren werden in aristocratische families.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Marc is een jongensnaam. Hoewel de naam in sommige landen, zoals Frankrijk, ook als meisjesnaam wordt gebruikt, is het over het algemeen meer gebruikelijk als jongensnaam.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Marc redelijk populair. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) werden er in 2020 in totaal 68 jongens met de naam Marc geboren. Hoewel de populariteit van de naam in de afgelopen decennia is afgenomen, blijft het nog steeds een bekende en veelvoorkomende naam in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Marc bestaat uit vier letters en één lettergreep. Het is een korte en krachtige naam, makkelijk te spellen en uit te spreken.

Namen die lijken op Marc

Als je op zoek bent naar namen die lijken op Marc, zijn hier tien suggesties: 1. Mark 2. Marcel 3. Marco 4. Martin 5. Maarten 6. Marius 7. Max 8. Mick 9. Lucas 10. Jeroen Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of een vergelijkbare betekenis als Marc, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn als je op zoek bent naar een vergelijkbare naam.