De historie van de naam Harmen

De naam Harmen heeft een lange geschiedenis in Nederland. Het is een oorspronkelijk Friese naam die al eeuwenlang wordt gebruikt. De herkomst van de naam gaat terug naar het Germaanse tijdperk, waar het de betekenis had van "strijder" of "heerser". In de loop der tijd is de naam Harmen ook in andere delen van Nederland populair geworden.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Harmen is van oudsher een jongensnaam. Het wordt echter ook wel eens als meisjesnaam gebruikt, zij het in mindere mate. Tegenwoordig wordt de naam vaker aan jongens gegeven dan aan meisjes. Het is dus voornamelijk een jongensnaam, maar kan ook als unisex naam worden beschouwd.

Populariteit in Nederland

De naam Harmen is redelijk populair in Nederland, maar behoort niet tot de top 10 van meest gegeven namen. Volgens de laatste gegevens van het CBS waren er in 2020 ongeveer 5.000 mensen in Nederland die de naam Harmen droegen. Het is dus geen hele veelvoorkomende naam, maar komt ook zeker niet zelden voor.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Harmen bestaat uit 6 letters en heeft 2 lettergrepen. Het is een vrij korte naam die gemakkelijk uit te spreken is.

Namen die lijken op Harmen

Als je op zoek bent naar namen die lijken op Harmen, zijn hier 10 suggesties: 1. Harm 2. Herman 3. Harm-Jan 4. Harmanus 5. Harrie 6. Harmen-Jan 7. Harmen-Pieter 8. Harmen-Jan 9. Harma 10. Harmke Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of een vergelijkbare oorsprong als de naam Harmen.