De historie van de naam George

De naam George heeft een rijke historie en heeft zijn oorsprong in het oude Griekenland. Het is afgeleid van het Griekse woord "georgos", wat "boer" betekent. In de Griekse mythologie was George de beschermheilige van de landbouw en de oogst. Later werd de naam geïntroduceerd in andere delen van Europa en kreeg het populariteit in verschillende culturen.

Een jongensnaam, maar ook unisex

George is van oudsher een jongensnaam en wordt voornamelijk aan jongens gegeven. Het heeft echter ook een unisex karakter gekregen en wordt soms ook aan meisjes gegeven. Dit komt vooral voor in Engelstalige landen, waar het als een genderneutrale naam wordt beschouwd. In Nederland wordt George echter voornamelijk geassocieerd met jongens.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam George niet erg populair. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) zijn er momenteel slechts enkele honderden mensen met de naam George in Nederland. Dit maakt het een relatief zeldzame naam in vergelijking met andere populaire namen.

Aantal letters en lettergrepen

De naam George bestaat uit vijf letters en heeft twee lettergrepen. Het is een compacte naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op George

Als je op zoek bent naar namen die lijken op George, zijn hier enkele suggesties: 1. Joris 2. Giorgio 3. Georg 4. Jorge 5. Greg 6. Georgeo 7. Geordie 8. Gergo 9. Geordi 10. Geert Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of herkomst als George, maar hebben elk hun eigen unieke karakter.