De historie van de naam Joris

De naam Joris is een voornaam van Griekse oorsprong. Het is afgeleid van het Griekse woord "Georgios", wat "boer" of "landbouwer" betekent. Deze naam werd in de oudheid veel gebruikt en is in de loop der tijd verspreid over verschillende Europese landen.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Joris is over het algemeen een jongensnaam, maar kan in sommige gevallen ook aan meisjes gegeven worden. Omdat het een unisex naam kan zijn, komt het echter minder vaak voor dat meisjes de naam Joris dragen.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Joris redelijk populair. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) waren er in 2020 ongeveer 5.000 mannen met de naam Joris. Dit maakt het een naam die regelmatig voorkomt, maar niet tot de meest populaire namen behoort.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Joris bestaat uit vijf letters en twee lettergrepen. Het is een vrij korte naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Joris

Als je op zoek bent naar een naam die lijkt op Joris, zijn hier tien suggesties: 1. Boris 2. Floris 3. Morris 4. Jannes 5. Thijmen 6. Marius 7. Julius 8. Lucas 9. Tobias 10. Laurens Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of een vergelijkbare lettercombinatie als Joris. Ze zijn allemaal populair in Nederland en passen goed bij een klassieke, tijdloze voornaam.